Ons verhaal

Gratis offerte

0483 007 908

Lees je even mee?

Ons verhaal is heel persoonlijk maar we delen het graag met jou. Zodat je weet wat ons drijft, waar wij onze inspiratie haalden en wat ons net “anders” maakt van al de rest. 

Het begon in een land hier ver vandaan. Hele zomervakanties bracht Bilel door in het atelier van zijn baba in Tunesië. Hij vertelde me hoe z’n baba eigenlijk nooit veel hulp van hem moest verwachten want vaak lag hij  helemaal achterin het atelier tussen de comfortabele mousse en lappen stof te snoozen, daarom was het toch ook vakantie, niet? En in die hitte. Al meer dan 40 jaar zit jouw baba in het vak, hij heeft jou werkelijk alles geleerd. We danken hem hiervoor, elke dag. Hij blijft onze inspiratie. 

Je bent geboren in het prachtige Tunesië, maar vertoeft intussen al meer dan twaalf jaar in het buitenland. Je behaalde een bachelor in elektromechanica en zou een ander pad bewandelen dan dat van je papa. Hij wou het beste voor jou, gaf jou kansen die hijzelf nooit gekregen had. Als vrijwel de enige in de familie vertrok je van de ene op de andere dag naar het buitenland. Het werd een vliegticket richting China. Wat een geweldige ervaring. Je studeerde de taal en begon te werken als trader. 

Ik groeide op als dochter van twee zelfstandigen. Ik studeerde journalistiek want schrijven was een passie. Ik deed er nog een paar jaar bij op de unief en behaalde een master in de politieke wetenschappen. Ik was 23 toen ik afstudeerde en had nog niet echt veel zin om te werken. Mama en papa gaven me de kans mijn grenzen te verleggen. Bijna twee jaar nadat jij je thuisland verlaten had, vertrok ook ik in dezelfde richting.  Ik liep enkele maanden stage bij een lokale krant en begon erna ook te werken. Ik volgde lessen om de taal onder de knie te krijgen, daar leerde ik jou kennen, de liefde van mijn leven. 

Na enkele jaren China besloten we om samen naar België terug te keren. Het werd een ontdekking en toch ook een uitdaging, we werkten hard voor een eigen stek. We vonden een kantoorjob en huurden een appartement in Evere. Een paar jaar later werd onze eerste zoon geboren, Ismael. We werden voor het eerst ouder en dan staat je wereld wel even op zijn kop. Maar de routine kwam al snel weer terug. Onze zoon ging naar de creche in Anderlecht, van half acht ’s morgens tot zes uur ’s avonds. Intussen waren we ook naar Herzele gaan wonen, samen stonden we elke dag minstens twee uur in de file. Onze buren kenden we niet. We vertrokken in het donker en kwam in het donker terug. Het werden lange dagen, voor ons allemaal. Diep vanbinnen verlangden we naar iets anders. 

Na de geboorte van onze tweede zoon Idris besloten we het over een andere boeg te gooien. We kochten een huis in Aalst, eentje met een vitrine aan de straatkant. Ik steunde mijn man in zijn zoektocht naar meer creativiteit en kleur in zijn leven. Zijn hobby werd zijn job. En we besloten het van de eerste dag samen te doen. We namen een sprong in het duister, een gigantisch risico maar eentje die we niet zouden betreuren. 

Bilel leerde me alles. Ik had nooit achter een stikmachine gezeten. Vandaag,  al meer dan vijf jaar later, is dit mijn favoriete plekje in huis. Onze sterkte is het feit dat we dit samen doen. Waar ik tekort kom, schiet hij me bij en omgekeerd. We hebben grote plannen maar blijven graag realistisch. Ons atelier is klein maar charmant. Iedereen voelt zich hier thuis. We hebben niks te verbergen en werken in alle transparantie. Onze kindjes hoor je soms ruzie maken op de achtergrond en heel vaak komen ze ook eens piepen van achter het gordijn als ze horen dat er iemand is. Hun nieuwsgierigheid helpt hen om ook onze wereld te ontdekken.

Van waar komt de naam “in het werkhuis”?
Mijn grootvader had vroeger een elektrowinkel, “de elektrokliniek”. De man was een echte “opa”, het hart op de juiste plaats, hij heeft ons heel hard geholpen. Na zijn overlijden hebben wij in zijn huis gewoond. “In zijn werkhuis” herstelde hij tal van tv’s en radio’s. Bilel heeft heel wat zetels en stoelen in zijn huis opgeknapt, toen nog als hobby. Daar is ons project in feite geboren. We hebben dan ook niet lang zitten zoeken naar een gepaste naam. Het sprak voor zich. Geïnspireerd door oudere generatie!
 
En voortaan ook raamdecoratie.
Sinds kort bieden wij naast het klassiek meubelstofferen ook raamdecoratie aan, dit volledig op maat en wens van de klant. We werken hiervoor samen met een beperkt aantal leveranciers omdat we het graag simpel houden. Raamdecoratie kan immers heel complex zijn met een enorm online aanbod. Zoveel systemen, zoveel aanbieders… Wij maakten een selectie van enkel het beste, tegen betaalbare prijs. Het grote voordeel is dat we tijd maken voor uw project. We komen opmeten, we denken mee… Van het eerste contact tot en bij de installatie praat u met ons  en maakt u uiteraard deel uit van het verhaal. 

“Hij  leerde ons zuinig om te gaan met stof. Een goede stoffeerder is immers een rekenmeester en denkt altijd aan het budget van zijn klant.”

Bilel leerde de stiel van zijn baba

Hij blijft ons inspireren, ook vandaag nog. Hier zie je hem aan het werk in zijn atelier in Sfax, Tunesië. Al meer dan veertig jaar is dit zijn broodwinning. Zijn werkhuis is gelegen aan een drukke straat en bestaat, net zoals bij ons, uit één ruimte. Hier gebeurt alles… Het contact met de klant, het kiezen van de stoffen en uiteraard het stofferen en herstellen van meubelen. Ons atelier is op dezelfde manier opgebouwd. Een grote vitrine en wij aan het werk. Zonder gêne, zonder haast.

Tel je mee?

Instagram post​s
500 +
Google Reviews
15 +
Facebook Followers
+ 820

Onze sterkte, is het feit dat we dit samen doen.

We werken met onze handen. Onze creativiteit kent geen grenzen. We gaan samen op zoek naar de beste bekleding, de mooiste afwerking. We doen deze job met ongelofelijk veel toewijding en een oprechte passie.

Waarom kiezen voor ons?

  • Vanwege het verhaal achter “in het werkhuis”; steun ons en help ons om deze jonge onderneming te laten bloeien en te laten groeien voor een volgende generatie
  • Wij staan voor maatwerk, 100% creativiteit van eigen huis.  we werken met onze handen en bijgevolg alles mogelijk achten. Onze creativiteit en vastberadenheid kent geen grenzen
  • Steun een lokale ambacht te steunen, genoeg van al die goedkope import van minderwaardige kwaliteit
  • We behandelen elk zitmeubel met de grootste zorg en kunnen terugvallen op ervaring en knowhow
  • We zitten ook boordevol energie en hebben tal van leuke ideeën om jouw zitmeubel om te toveren tot iets uniek en hedendaags
  • We willen graag ook een verschil maken, we helpen de samenleving verduurzamen omdat we net als u liever herstellen dan weggooien

"In het werkhuis", een naam met een verleden

Onze opa was een geliefde  elektro-technieker in Herzele en omstreken. Samen met ons oma runde hij de “elektrokliniek” waar hij de eerste tv’s verkocht. Oma stond in voor de verkoop, hij voor de installatie en de reparaties. Uren zat hij achterin zijn werkhuis waar hij tal van herstellingen uitvoerde.  Ik en Bilel hebben na zijn overlijden nog in hun huis gewoond. Zijn werkhuis werd ook het onze. Hier zie je Opa zitten, heel fier, tussen zijn collectie oude radio’s.

In het werkhuis

Binnenstraat 129
9300 Aalst
Oost-Vlaanderen, België
0483 007 908
info@inhetwerkhuis.be
Bekijk onze verkoopsvoorwaarden
Bekijk ons privacy ons cookies beleid

Ma en Di: 13u – 18u
Woe en Do: 9u – 12u en 13u – 18u
Vrijdag: 9u – 12u en 14u – 18u
Zaterdag: Na afspraak

Vind ons Facebook, Instagram, Whatsapp