Art Deco clubzetel

Handbekleed in een originele uitvoering

Een heel mooie uitvoering van een art deco clubzetel. Wij maakten kennismaking met de eigenaars van deze mooie zetel tijdens de Dag van de Ambacht in november 2019. Het was voor ons de eerste keer dat wij deelnamen aan deze bijzondere dag. Bijzonder omdat wij onder de indruk waren van de brede interesse die er was bij het publiek voor de ambacht van meubelstoffeerder.  ‘t is waar, alles wordt hier met de hand bekleed, en met een ongelofelijke passie voor de job. We doen het ook samen, ik meestal achter het stikmachine en Bilel met z’n tacker in de hand.

‘t is dus langs deze weg dat deze mooie zetel op onze werktafel terecht kwam. Wij verwijderden alle oude materialen en bekleedden als nieuw. De geometrische stof ging zeer goed samen met de stijl van de zetel. Beide stoffen zijn  van Duits stoffenhuis Höpke. 

Vintage armzetel in rode kunstlederen bekleding
Geherstoffeerde zetel

"Met veel liefde voor de ambacht, geven wij jou een tweede leven."

Art Deco zetel ontmanteld van zijn bekleding
De oude bekleding werd verwijderd en de zetel is gedemonteerd
Stikken biskoord op stikmachine
We stikken de bieskoord
Bieskoord wordt gestikt
De bieskoord wordt vervolgens op de stof gestikt
Bieskoord ingestikt

Onze stikmachine kunnen we niet missen bij zo’n job. De oude bekleding dient als patroon. We meten, we snijden, we passen aan… de verschillende onderdelen wordt aan mekaar gestikt. In de foto hierboven ziet u het contrast met de twee stoffen. De bieskoord werd gestikt in de geometrische print, als onderdeel van de zitting.

De rugleuning is gedemonteerd en afzonderlijk bekleed
De rugleuning is afzonderlijk bekleed en wordt nadien terug gemonteerd
Armleuning detail
De panelen vooraan worden als laatste bekleed

Handbekleed.
Een Belgisch product. Creativiteit van bij ons!

Afscheid nemen van zo’n zetel is altijd moeilijk… De uren, … dagen dat we in elkaars gezelschap doorbrengen …  We leren ook uit deze job, zoals we doen uit elk project. Leren doen we vast een leven lang. Elk meubel is anders, géén resultaat van een massa-industrie. Hier creëren wij iets “uniek”. Veel begrip voor de eigenaars die geloven in het herstel van de zetel, een oud meubilair, eentje met een achtergrond, een verhaal en vast vele herinneringen. 

Art Deco clubzetel
Terug in zijn vertrouwde omgeving.
Art Deco clubzetel
Stralen doe je nu als nooit voorheen.