Herstoffering P40 Lounge voor Tecno Italy

Design icoon ontworpen door Osvaldo Borsani

Tecno P40 Osvaldo Borsani
Tecno P40 Osvaldo Borsani

Dit iconisch design is ontworpen door Osvaldo Borsani voor Tecno in de jaren ’50. Het was eigenlijk de eerste reeks van meubelen die van de band zijn gerold na de opstart van Tecno door de gebroeders Borsani in 1953. Samen met het D70 Sofa Bed zijn ze vandaag symbolen geworden van de gouden eeuw het Italiaans modernistisch design.

Hoewel Tecno vandaag meer gekend is binnen het design kantoormeubilair, blijft de P40 Lounge razend populair. Het is een zeer flexibele relaxzetel en die op verschillende posities kan ingesteld worden voor een optimaal comfort. De vintage versies zijn vandaag sterk gegeerd op tweedehands, maar ook de nieuwe zetels blijven vlot verkopen want de P40 is bijna 70 jaar na zijn lancering nog steeds in productie bij Tecno. 

Tecno P40 by Orsvaldo Borsani

En hier begint dan ons verhaal met deze zetel. Want wat een eer om nog geen jaar na onze opstart al meteen zo’n klassieker op de werktafel te hebben. Het comfort was verdwenen, de geïnjecteerde mousse was vergaan tot stof en ook de groene kunstlederen bekleding had zijn beste tijd gehad.

We hebben de zetel volledig gedemonteerd. Alle onderdelen werden wel netjes genummerd om puzzelwerk te vermijden. Bij het losmaken en het verwijderen kwam heel wat vuil en stof vrij. Zoals eerder gezegd was de mousse volledig verpulverd. En dan kwam het serieuze werk; de opbouw! Nieuwe vulling met een heel comfortabel laagje dacron en vervolgens een prachtige geel gespikkelde stof van Italiaanse bodem. De stof werd trouwens speciaal behandeld tegen het vuil, water en stof. Alle onderdelen werden terug gemonteerd, en klaar was je voor een volgende generatie.

Herstoffering van deze design klassieker is dus zeker mogelijk in ons atelier. We hebben een zeer ruime keuze aan bekledingsmaterialen die perfect matchen met dit type zetel. Indien gewenst kunnen wij de vulling vernieuwen. Gezien deze zetel nog steeds in productie is bij Tecno kunnen wij ook de originele vulling aankopen. Maak gerust een afspraak en dan bespreken we samen de mogelijkheden!

Frame P40 Tecno
De zetel werd gesloopt, alle onderdelen gedemonteerd en de oude vulling werd verwijderd
Tecno P40
Metalen frame P40 Tecno
rubber singelbanden tecno P40
De vulling ruste op rubberen sangelbanden. De originele vulling is naar vorm gegoten.

Na herstoffering… 

Tecno P40 Osvaldo Borsani
Tecno P40 Osvaldo Borsani
Tecno P40 Osvaldo Borsani

Handbekleed. 
Een Belgisch product. Creativiteit van hier!