Hoofdbord gestoffeerd

Een primeur voor ons atelier… Het gepatenteerd wandbekledingssysteem van het Duits stoffenhuis Ado. Met een heel fijn profiel spannen wij het kunstleder op en verkrijgen zo een naadloze strakke afwerking. Ook het Auping bedframe werd handbekleed in hetzelfde kustleder. 

Hoofdbord gestoffeerd

Al een tijdje waren wij op zoek naar een flexibel wandbekledingssysteem. Dit gepatenteerd systeem ontworpen door Duits stoffenhuis Ado overtrof onze grootste verwachtingen. Het bestaat uit een fijn wit profiel, dat wordt bevestigd op de muur, vervolgens wordt het doek opgespannen. Je bepaalt zelf de afmeting, de vorm en uiteraard de bekleding. Het grote voordeel? Het doek kan zeer gemakkelijk veranderd worden, zonder dat de profielen verwijderd moeten worden. 

opmeten hoofdbord
Hoofdbord kunstleder

Wij lijmen de profielen op de muur, vervolgens bevestigen we de dacronwatte voor een perfecte akoestiek en mooie afwerking. Het doek wordt erover geplaatst en strak opgespannen. Een beetje verder ziet u ook dat wij het Auping bedframe in hetzelfde materiaal gestoffeerd hebben. Onder de voetjes plaatsen we netjes viltglijders. 

Dacron op muur bevestigd
Dacron wordt eerst op de muur bevestigd
Gestoffeerd bedhoofd
Het doek wordt opgespannen
Hoofdbord
Zeer fijn profiel, naadloze afwerking
Gestoffeerd bedhoofd
Wij bekleedden hier in kunstleder, maar ook stof is mogelijk.

Handbekleed en volledig op maat gemaakt.

Gestoffeerd Auping bed
Het Auping bedframe werd ook gestoffeerd in hetzelfde kunstleder als het bedhoofd.
Viltglijders
Viltglijders
Gestoffeerd bedhoofd en Auping bed
Gestoffeerd hoofdbord en bedframe

Wij maakten ook sierkussens! En hoe doen we dat?

Wij maken eerst een binnenhoes die bestaat uit losse vlokken. Het grote voordeel van dit type vulling is dat ze zeer stevig zijn en veerkracht hebben. Je krijgt dus echte  “volle” kussens… Om te vermijden dat je de “vlokjes” zou voelen langs de buitenkant omwikkelen we de binnenhoes altijd met dacronwatte. Het resultaat zie je hieronder… De kussens zijn niet voorzien van rits gezien het een kunstleder bekleding heeft, die kunnen dus niet het wasmachine in, maar reinigen is nog zo gemakkelijk. De hoes wordt rondom volledig dicht gestikt. 

Opbouw kussenvulling
Losse vlokkenvulling, stoffen binnenhoes en buitenhoes in dacron
Binnenhoes
Afgewerkte kussens in een comfortabel jasje van dacron.
Kussen op maat
Het kussen wordt rondom volledig dichtgestikt
sierkussens kunstleder
Mooi volle, stevige kussens

Hopelijk was dit project een inspiratie voor jullie? Zelf iets concreet in gedachten? Aarzel niet en neem even contact op, wij denken graag mee 🙂

Gestoffeerd hoofdbord en Auping bed