Bretz Mammut Design sofa

Je kan er niet naast kijken… letterlijk dan. Een design icoon ontworpen door de Gebroeders Bretz. Wij verstevigden de binnenvulling met een kwalitatief koudschuim voor een maximaal comfort.

Bretz Mammut Designer sofa

Bretz is intussen toe aan een vierde generatie meubelontwerp. Ze bestaan al sinds 1895 en ‘t is pas toen de gebroeders Nortbert en Hartmut Bretz aan de leiding kwamen dat er een transformatie op gang werd getrokken van mainstream meubelen naar een focus op banken en fauteuils met zachte contouren en  levendige kleuren. Ze onderscheiden zich op elk vlak, Bretz is fun, kleurrijk, extravagant en robuust. Deze Mammut werd ontworpen om op te vallen en dat doet hij zeker! 

Herstofferen deden we hier niet maar we vernieuwden wel de binnenvulling… Die was niet stevig genoeg en over de jaren heen, toch ook al wat versleten.

Kijk je even mee?

Zitvulling Bretz Mammut

Hierboven zie je links samenstelling van de originele vulling, die bestaat uit een plaat van ongeveer 6cm dikte in een ietwat zachte koudschuim kwaliteit, die omgeven is door een kussen met donsveren.  De Bretz Mammut is ontworpen om erin te “ploffen” want veel stevigheid biedt zo’n laag van 6cm helaas niet. Wij plaatsten een plaat van 10cm in een harde koudschuim kwaliteit met een densiteit van 50kg/m3, stevigheid verzekerd! De donsveren werden wel behouden.  

ganzenvulling Bretz Mammut
Het zitkussen is omgeven door donsveren, die werden behouden bij het vernieuwen van de vulling.

Bretz Mammut werd ontworpen om op te vallen!

Vernieuwde binnenvulling Bretz Mammut
Bretz Mammut met vernieuwde binnenvulling
Oude vulling Bretz Mammut
Bretz Mammut met doorgezeten zitvulling

Zoals je hierboven kan zien is het verschil visueel al zeer zichtbaar tussen de oude en nieuwe vulling. Maar het werk zit er nog niet op, de knopen moeten nog teruggeplaatst worden!

Knopen plaatsen Bretz Mammut
De knopen worden terug geplaatst.
Bretz Mammut
Bretz Mammut met vernieuwde binnenvulling.

Hij oogt niet alleen mooi… nu zit hij ook gewoon weer zeer comfortabel! Zelf een doorgezeten vulling? Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende prijsofferte.