Doupli raamdeco & Wave confectie

Kijk even binnen in dit mooi gerenoveerde appartementje waar wij  stijlvolle doupli gordijnen plaatsten voor de woonkamer en verduisterende overgordijnen in wave confectie voor de slaapkamer.

Doupli raamdecoratie, mooi én energiebesparend.

In deze mooie veranda met grote schuiframen plaatsen wij doupli’s met top down bottom up systeem. Het was aanvankelijk even zoeken om de geschikte raamdeco te vinden gezien de moeilijkheid in de ophanging. Bovendien was het ook belangrijk dat de verluchting vrij bleef.  In de bouw en renovatie van huizen wordt helaas niet altijd rekening gehouden met de raamdecoratie en hoe gordijnen überhaupt geplaatst kunnen worden. In samenwerking met COPA werd het dan toch een succes. Met behulp van glaslijststeunen konden we de doupli’s aan het aluminium profiel bevestigen. 

Met Doupli-raamdecoratie haal je de look van een plisségordijn in huis, maar zonder zichtbare koordjes, die zitten verwerkt tussen de laagjes stof. Het zijaanzicht doet denken aan een honingraatstructuur.

De stoffen zijn sfeervol, elegant en leveren volledige bescherming tegen zonlicht, terwijl je toch optimaal geniet van het daglicht. Je bespaart jaarlijks tot 12% op je energiefactuur. Een doulpli is trouwens ook geluiddempend dankzij hun unieke celstructuur. 

Deze collectie biedt een brede keuze aan diverse stoffen, variërend van functionele unistoffen in verschillende kleuren tot exclusieve geweven stoffen en stijlvolle prints. Ze biedt drie transparantiegraden aan en is verkrijgbaar in 25 mm en 45 mm, in zowel full-tone als duo-tone stoffen. 

De type raamdecoratie is beschikbaar met ketting- en koordbediening, alsook handgreep en gemotoriseerd. In een top down bottom up systeem heb je wel telkens een bediening van elke kant. Per doupli zijn er in dit geval dus twee kettingen. De rechtste bedient de bovenlat, de linkse de onderlat, of omgekeerd.

De ketting is hier ook voorzien van een “zwakke schakel” . De schakel zal doorbreken als er kracht wordt opgezet, dit voor een kindvriendelijke en -veilige omgeving.

doupli gordijn
Copa logo op doupligordijn
Doupli gordijnen
Merk ook het mooie dégradé effect van het doek.
Niveauverschil doupligordijnen
Doupligordijn in volledig open toestand
In gesloten toestand heb je een volledige bescherming tegen zonlicht, terwijl je toch optimaal geniet van het daglicht.
Vrijwaren luchtventilatie bij plaatsen gordijnen
De verluchting blijft vrij dankzij het top down bottom up systeem.
Close-up doupligordijn
Eigen aan de doupli gordijn is dat er geen zichtbare koordjes zijn. Die zitten verborgen tussen de twee laagjes stof. De doupli oogt hierdoor strakker.
Child safety doupli gordijn
Child safety systeem met zwakke schakel waarbij de ketting meteen losklikt wanneer kracht wordt uitgeoefend.
Honingraatstructuur doupli gordijn
Het zijaanzicht doet denken aan een honingraatstructuur.

Wave gordijnconfectie, stijlvol en tijdloos.

In de slaapkamer plaatsten we stijlvolle verduisterende overgordijnen in wave confectie. De stof is subtiel bedrukt met een damask  patroon. Door deze wave confectie valt het gordijn soepel in de plooi en ontstaat er een zogenaamd golf-effect, je krijgt een regelmatige plooi in het gordijn. Belangrijk evenwel is dat het gordijn onder de rail doorloopt, de rail blijft dus zichtbaar. We hebben een brede keuze in rails, van de “basics” naar de meer decoratieve van onder meer Interstil. Hier plaatsten we op vraag van de klant een sobere witte rail. 

Wave confectie
Gordijnstof met haakjes
Rail wave confectie
Wave confectie
Gordijn in wave confectie.
Verzwaarkoordjes
Gewichtjes worden in het gordijn genaaid.
Decoratieve wave rail interstil
Wij hebben een ruime keuze in ophangsystemen voor wave plooi. Zowel basic als de meer decoratieve rails van "Interstil".
Interstil rail voor wave gordijn
Stijlvolle rails voor wave confectie van Duitse ontwerp "Interstil"
Interstil wave plooi
Ander voorbeeld stijlvolle rail van Interstil

Graag meer informatie? Of een prijsofferte op maat? Aarzel niet en contacteer ons voor een afspraak. Wij komen gratis opmeten.