Doupligordijnen

Met “top down bottom up-systeem”

doupli honingraatstructuur gordijnen

Met Doupli-raamdecoratie haal je de look van een plisségordijn in huis, maar zonder zichtbare koordjes. Zo oogt ze zachter en strakker. Het zijaanzicht doet denken aan een honingraatstructuur.

De Doupli-collectie biedt een brede keuze aan diverse stoffen, variërend van functionele unistoffen in verschillende kleuren tot exclusieve geweven stoffen en stijlvolle prints. Ze biedt drie transparantiegraden aan en is verkrijgbaar in 25 mm en 45 mm, in zowel full-tone als duo-tone stoffen.

Dit gordijn kan je combineren met een  “top down bottom up” systeem waarbij je zowel de onder- als bovenlat kan bedienen, zo speel je met de lichtinval en privacy. Dit systeem is beschikbaar met ketting en koordbediening , handgreep alsook gemotoriseerd. 

Uniek aan deze doupli is de opbouw van het gordijn. Die bestaat uit twee laagjes stof die samengevouwen zijn in de vorm van een accordeon. Zo kan je lichtinval combineren met een zekere niveau van privacy, ook ‘s avonds… daar waar je bij andere systemen vaak moet combineren met een overgordijn. 

In het voorbeeld hierboven ging de klant voor een semi-transparante stof… ‘s avonds wanneer het licht binnen aan is en de doupli is volledig gesloten zie je langs de straatkant enkel silhouetten. En indien de doupli overdag gesloten is heb je desondanks toch nog vrij veel lichtinval. 

Doupli plissé gordijn met top down bottom up systeem

Heel mooi is ook de degradé in kleur die ontstaat bij het openvouwen. De doupli’s gaan tot 120cm breed. Voor bredere ramen kan je verschillende doupli’s combineren.

Doupli met top down bottom up systeem
Je speelt met de lengte van beide systemen voor een optimale lichtinval.
Doupli's hangen perfect naast elkaar
De doupli's hangen mooi naast elkaar

Om nog even het onderscheid te maken met een klassiek systeem, zonder top down bottom up, hieronder nog een voorbeeld van een doupli, volledig verduisterend met ketting bediening waarbij je enkel de onderlat kan bedienen.

Doupli gordijn
Klassieke doupligordijn met kettingsysteem.
Doupli gordijnen
Close-up Doupli
Doupli in olijfgroene uitvoering.
Doupli gordijn verduisterend
Volledig verduisterend doupli gordijn.

Andere mogelijkheid is top down bottom up met handgreep zoals in het videootje hieronder. De doupli gordijn werd hier in het glasraam geplaatst. 

Ook gemotoriseerd doupli’s met top down bottom down systeem zijn zeer mooi en vooral handig. Met 1 druk op de knop kan je beide doupli’s bedienen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een offerte op maat contacteer ons, wij komen gratis opmeten!