Easy Fit
Zonnewering zonder boren

Easy Fit in semi-transparante stof
Easy Fit in semi-transparante stof
Easy fit verduisterend doek
Voorkant easy fit

Wat maakt de “easy fit” zo bijzonder? Wel, zoals de naam al doet vermoeden is de plaatsing zeer simpel en past ze perfect in vrijwel elk raam. Het Easy Fit systeem bestaat uit een aluminium kader, dit wordt met stevige magneetstrips op het raamkozijn geplaatst. Ideaal voor een slaapkamer omdat een volledige verduistering zo mogelijk is. Maar het is ook gewoon mooi in een semi-transparant doek in de badkamer, of in eender welke kamer in het huis. Het Easy Fit systeem is compact, gebruiksvriendelijk en stijlvol. In onderstaande post nemen we je graag mee in de mogelijkheden die dit type raamdeco te bieden heeft. We tonen ook meteen enkele foto’s ter inspiratie. 

Dankzij het Easy Fit systeem installeer je jouw Doupli-gordijn, gemonteerd in een kader, rechtstreeks op het kozijn met magneetstrips. Dankzij deze strips kan je eenvoudig demonteren om jouw ramen te poetsen.

Dit Easy Fit eigen designontwerp met handgreep is ook beschikbaar in een Top-down/Bottom-up uitvoering of een Day&Night uitvoering. Bovendien kan je ook opteren voor een verduisterende uitvoering. Groot voordeel bij de verduisterde doeken is dat deze ook thermisch zijn. Tijdens de hete zomermaanden wel meegenomen!

Het doupli-doek is een dubbelgevouwen stof die een beetje gelijkt op de plissé-gordijnen, alleen heeft het doupli doek geen koordjes. Dat oogt dan ook iets strakker.  De Doupli collectie heeft een brede waaier aan beschikbare kleuren en transparantiegraden

Magneetstrips easy fit
Met behulp van magneetstrips wordt het aluminium kader op het raamkozijn bevestigd.
Magneetstrips easy fit
Deze magneetstrips zijn uiteraard niet zichtbaar, enkel wanneer je het kader eraf haalt.
Easy fit zonnewering
Doupli gordijn in "Easy Fit" met top down bottom up bediening waarbij je zowel boven- als onderlat kan bedienen.
Easy fit kader
Aluminium kader
Easy fit zonnewering
Easy fit zonnewering

Het Doupli doek bestaat in monotoon of duotoon. Bij monotoon is het doekkleur langs de voorkant hetzelfde als de achterkant. Bij het verduisterend doek hieronder bijvoorbeeld is ook de achterkant van het doupli-doek zwart. Met de zwarte ramen is dit plaatje dan ook af. Het is ook mogelijk in duotoon, dan is de achterkant van het doek altijd wit en kan je spelen met de kleuren aan de voorkant… zo hoeft niet elke kamer in dezelfde kleur te zijn.

Easy fit verduisterend doek
Easy fit verduisterend doek
Voorkant easy fit
Doupli in monotoon: zwart van binnen en van buiten
Easy fit
Raam op een kiep zonder hinder

Het Easy Fit systeem plaats je in de slaapkamer voor een zorgeloze nachtrust. Door het nauw aansluitend kader heeft licht geen kans. De verduisterende doeken zijn trouwens ook thermisch, dat kan wel handig zijn, vooral tijdens de hitte zomermaanden. 

Easy Fit verduisterend
Easy Dit verduisterend

Het doek kan verduisterend, maar hoeft zeker niet. Zoals de foto hieronder in een semi-transparante uitvoering. Groot voordeel van het doupli doek is dat je privacy en lichtinval perfect kan combineren. Door het dubbel gevouwen doek heb je altijd privacy en toch behoud je de lichtinval (voor transparante en semi-transparante stoffen) 

Ook voor plantenliefhebbers is dit een ideale oplossing want door het compacte systeem kan je gemakkelijk plantjes of bloemen op de venstertablet plaatsen zonder hinder te ondervinden (is voor mij persoonlijk wel een groot voordeel 🙂 )

Easy Fit in semi-transparante stof
Easy Fit in semi-transparante stof
Easy Fit semi-transparante stof

Persoonlijk zijn we zelf grote fan van het “Doupli doek”. Het is mooi, strak en het systeem is ook zeer licht en compact bij installatie…. Dit tegenover bijvoorbeeld een houten jalouzie die toch een stevige ondergrond vereist bij het plaatsen… Maar wat het voor ons zo bijzonder maakt is  omdat je de lichtinval nooit kwijt bent wanneer je toch volledige privacy wil… Denk maar aan een badkamer. Inkijk is daar zeker niet gewenst, maar is het dan echt nodig om enkel kunstlicht te gebruiken? Met het Doupli doek hoeft dit dus niet want door zijn dubbelgevouwen structuur heb je altijd lichtinval en toch kan niemand binnenkijken. 

Het Easy Fit systeem is beschikbaar met een Doupli doek maar ook in een aluminium jaloezie. 

Easy fit raamdeco
Raamdeco easy fit
Easy fit raamdeco
Easy Fit raamdeco

Graag meer informatie? Of een prijsofferte op maat? Wij helpen u uitzoeken welk type raamdeco het best geschikt is. Aarzel niet en contacteer ons voor een afspraak.