Herstellen turnmateriaal

In onderstaande post gaan we wat dieper in op het herstellen van turnmateriaal. Scholen krijgen zo de mogelijkheid afgeschreven materiaal nieuw leven te schenken, want oud en versleten kan mits wat aandacht opnieuw heel wat schooljaren mee! 

Turnplint herstellen

Bekleding in leder of kunstleder

Turnplinten kunnen we stofferen in leder of kunstleder, de originele bekleding is doorgaans nubuck, de ruwe zijde van het leder. Het is een duurzaam materiaal dat lang meegaat. Een goedkoper alternatief is kunstleder, dit gebeurt soms ook, als het budget wat meer beperkt is. Indien de vulling versleten is wordt dit ook vernieuwd, meestal is die nog oké. De vulling raakt eigenlijk alleen beschadigd als de bekleding losgekomen is… Dan gaat het van kwaad naar erger. Indien er dus een scheur is in het leer is het best om dit meteen te laten herstofferen, alleen zo blijft de vulling intact.

Turnplint geherstoffeerd
Herstoffering in kunstleder
oude versleten turnplint
Versleten turnplint geherstoffeerd
Turnplint geherstoffeerd in kunstleder
Stofferen in kunstleder
Turnplint geherstoffeerd
Stofferen in leder (nubuck)

Nieuwe vulling

Bij de meeste turnplinten die we in het verleden al bekleed hebben was de vulling nog intact. Maar zoals gezegd kan dit perfect vernieuwd worden. Dit gebeurt volledig op maat in een kwalitatief geperst polyetherschuim zoals op de foto’s hieronder.

Nieuwe vulling turnplint
Nieuwe vulling turnplint
Nieuwe vulling turnplint

Stoffering in leder

Wij verkiezen een stoffering in leder, dit is naar onze mening de meest duurzame oplossing. De bekleding gebeurt doorgaans langs de nubuckzijde van het leder, zo is er nadien ook meer grip op de plint. Het leder dat wij gebruiken is een kwalitatief volnerfleder. Soms hanteren wij ook dikker buffelleder, het hangt beetje af wat er op dat moment beschikbaar is aan huiden. 

Wij verwijderen de oude materialen, dit begint meestal met het losmaken van de bekleding, dit gebeurt nietje per nietje, een tijdrovend werk. Indien vereist wordt de nieuwe vulling geplaatst en gekleefd en tenslotte wordt de nieuwe bekleding op maat gesneden en vastgezet. Alles wordt strak aangespannen voor een mooie afwerking. 

Stofferen turnplint
Stoffering in buffelleder
nubuck
nubuckzijde buffelleder
ontmantelen oude bekleding turnplint
Alle oude materialen worden verwijderd, te beginnen met de nietjes. Die worden er één per één uitgetrokken.
vastzetten nieuwe bekleding turnplint
Alles wordt strak aangespannen en vastgeniet.

Springbok geherstoffeerd

Naast turnplinten, kunnen we ook de springbok voorzien van een nieuw jasje. Dit doen we uitsluitend in leder. Het wordt volledig naar patroon gestikt en wordt altijd ter plaatse opnieuw vastgezet. Wij kunnen ook voor de turnplint ter plaatse aan de slag gaan. Op een kleine voormiddag is de klus meestal geklaard. We brengen in dit geval alle materiaal mee, vragen enkel een kleine ruimte ter beschikking met een tafel en een stopcontact. Enkel wanneer ook de vulling moet vernieuwd worden, gebeurt het stofferen in ons atelier in Aalst.

Springbok geherstoffeerd
Oude bekleding gaat eraf en dient als patroon
nieuwe hoes springbok wordt geplaatst
Springbok wordt ter plaatste vastgezet
Springbok geherstoffeerd
Springbok in nieuw jasje
De vulling van de springbok is meestal intact
voetjes springbok
Nieuwe voetjes voor de springbok
Springbok versleten
Voor stoffering
Springbok geherstoffeerd
Na stoffering

Contacteer ons!

Graag wat meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen. Dit kan per telefoon 0483 007 908 of per e-mail info@inhetwerkhuis.be

Springbok geherstoffeerd
Turnplint geherstoffeerd
Turnmateriaal

Handbekleed. 
Een Belgisch product. Creativiteit van hier!