Eetkamerstoelen

In versleten toestand worden ze ons atelier binnen gedragen, ze gaan jaren mee… misschien soms zelfs generaties. Ze zijn afgeleefd door gebruik of door ouderdom maar ze hebben allemaal een ding gemeen; definitief afscheid nemen is moeilijk… Ofwel vanwege het comfort, ofwel vanwege het verhaal “achter” de stoel. Wij doen ze weer stralen, als nooit voorheen. Wij verwijderen alle oude materialen en plaatsen nieuwe singelbanden, vulling en bekleden in een stof naar keuze. De mogelijkheden zijn eindeloos… Kijken jullie even mee?

oude materialen verwijderd van eetkamerstoel

Een speelse combinatie

Elegantie door de mooie vorm van het hout en de speelse combinatie van twee stoffen. Aan de eetkamer mag het toch ook eens iets anders zijn? Waarom geen stoffen, prints of kleuren combineren?

eetkamerstoelen geherstoffeerd
detailopname geherstoffeerde eetkamerstoel
detailopname geherstoffeerde eetkamerstoel

Oh ik kan echt niet kiezen,… wel, dan eentje in elke kleur?! En is het resultaat niet schitterend, je wordt er op slag vrolijk van! Kleur doet leven, niet?

kleurrijke stoelen geherstoffeerd
detailopname kleurrijke stoelen geherstoffeerd
detailopname kleurrijke stoelen geherstoffeerd
detailopname kleurrijke stoelen geherstoffeerd

Of liever minder uitgesproken? Hieronder een mooie subtiele combinatie van twee Spaanse stoffen.

eetkamerstoelen geherstoffeerd
Geherstoffeerde stoel in twee stoffen

In het voorbeeld hieronder koos de klant voor een andere kleur van de rugleuning en staat het niet enig aan de tafel? De stof is trouwens speciaal behandeld tegen vuil en vet.

eetkamerstoelen geherstoffeerd
close-up rugzitting geherstoffeerde eetkamerstoel
close-up geherstoffeerde eetkamerstoel
opnieuw gestoffeerde eetkamerstoelen in het rood aan de tafel

We blijven graag inspireren… geniet even mee in de make-over hieronder… Het donkere houtwerk werd gezandstraald en de lederen bekleding werd vervangen door een luxueuze  gebloemde stof van Designers Guild. De oude koperen siernagels werden gerecupereerd. Het bewijst hoe oude meubels  vandaag zeker een plaatsje verdienen in onze woonkamer. En laten we toegeven, de manier waarop oude meubels destijds gemaakt werden is vaak stukken beter dan al die goedkope import van minderwaardige kwaliteit. Bovendien is het een stukje geschiedenis en wie houdt daar niet van? 

Detailfoto rugleuning bekleed in rijkelijke stof met bloemenprint
Detailfoto grote siernagels van stoel bekleed in rijkelijke stof met bloemenprint
Eetkamer met grote tafel en stoelen opnieuw bekleed in rijkelijke stof

Van een rieten zitting naar een stoffen bekleding

Hoewel we de rieten en gecanneerde zittingen kunnen herstellen is het ook mogelijk om deze stoelen een andere uitstraling te geven door de werken met een gestoffeerde zitting. Alle oude materialen worden verwijderd, we plaatsen nieuwe singelbanden, een comfortabele stevige vulling en een laagje Dacron. Dit laatste zorgt voor een betere slijtweerstand omdat er geen directe wrijving is tussen de vulling en de stof, het werkt bovendien ook thermisch.

Rieten stoelzitting
Nieuwe gestoffeerde zitting
houten frame vernieuwde singelbanden en vulling
Vernieuwde stoelzitting in de maak
Vernieuwde stoelzitting kunstleder houten frame

Speciaal verzoek voor de volgende reeks van stoelen. Ze staan in een lichtstraat en hebben dus een stof nodig die zonlicht weerstaat… Wij bekleedden in een outdoor stof die ook mooi blijft na vele uren blootstelling aan UV-licht. Bovendien is deze stof speciaal behandeld tegen vuil en vet, handig toch?

klassieke stoel opnieuw gestoffeerd
klassieke stoel opnieuw gestoffeerd

U bepaalt de afwerking!

Wanneer u beslist iets te laten stofferen bent u koning want u bepaalt alles… de bekleding, de vulling en ook de afwerking. We kijken samen naar een mooie combinatie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Galonlint in dezelfde kleurtoon als de bekleding, of net een contrast. Maar ook de klassieke siernagels zijn een optie, in strips of allemaal afzonderlijk ingeklopt. Ook mooi is de bieskoord, die maken we in dezelfde kleur als de stof.

Te gebruiken materialen herstofferen zijnde stof en galonlint
galonlint als afwerking geherstofferde stoel
Klassieke stoel geherstoffeerd
Eetkamerstoelen
Galonlint als afwerking
close-up zwarte galon
Zandstralen stoelen velours zwarte galon
Zandstralen zwarte galon stofferen velours
Contrasterend zwart galonlint
detailopname gestoffeerde zetels met siernagels en bieskoord
Combinatie van siernagelstrips en bieskoord
gestoffeerde armzetel met siernagels
De siernagels werden hier eentje per eentje ingeklopt

Klassiek, modern? Elke stoel verdient een tweede zit...

Het begint natuurlijk altijd met een afgeleefde stoel… Uitstraling heeft hij niet meer, het comfort is ook verdwenen… De vulling is vaak verpulverd tot fijn stof, hij heeft zijn dienst gedaan… En toch, de metamorfose die we teweegbrengen telkens we een meubelstuk herstofferen is onbeschrijfelijk. We maken het niet alleen mooi voor de klant, we willen het graag ook goed doen en dan zijn we vaak langer bezig dan voorzien. 

Maar tijd is op zo’n moment niet belangrijk. Onze prioriteit is dat de klant tevreden is…  als de stoelen de stoelen opgehaald worden en de eerste reactie is dan “wow, zó mooi”, dan kan onze dag niet meer stuk…  En al die uren dat we eraan gewerkt hebben, dat was het meer dan waard!

eetkamerstoelen velvet blauw
Vintage stoel met buisframe in oranje stoffen bekleding
Geherstoffeerde retro stoel in velours blauwe bekleding
close-up herstoffeerder stoel vintage fluweel
stoffeerder aan het werk met een stoel
Geherstoffeerde stoel oranje kunstleder
stoel wordt geherstoffeerd in oranje kunstleder
Oude stoel versleten
foto voor en na herbekleede stoel
close-up rugleuning herbekleedde stoel
Geherstoffeerde stoelen aan de tafel
groene keukenstoelen versleten
detail keukenstoel
Keukenstoelen herbeleefd in geel kunstleder
keukenstoelen herbeleefd kanariegeel
roze stoelen geherstoffeerd

‘t is vanwege de liefde voor de ambacht dat het resultaat altijd mooi is. Waarom ook iets weggooien als het nog kan hersteld worden. U helpt de lokale economie, ‘t is vandaag nog belangrijker dan gisteren… Een terugkeer naar het handgemaakte omdat het uniek is, omdat het waardevol is… omdat iemand gepassioneerd door zijn job er heel veel liefde in verstopt!  

Heeft u zelf iets te stofferen? Aarzel niet en neem contact op. We helpen u heel graag verder. 0499/ 98 03 40 of mail ons met enkele fotootjes info@inhetwerkhuis.be. Het liefst ontmoeten we u natuurlijk in levende lijve met uw stoel , graag na afspraak.

Handbekleed.
Een Belgisch product. Creativiteit van bij ons!