Eetkamerstoelen in wijnrood

Eetkamerstoelen in rood kunstleder
kunstleder

Hier herstoffeerden wij de eetkamerstoelen van een heel sympathiek koppel uit onze straat. Een beetje verder ziet u de erbarmelijke staat van het kunstleder na vijf jaar “gebruik”. Enkel bij gelegenheden worden deze stoelen gebruik en toch pelt het kunstleder af alsof er intensief op gezeten wordt… Laat u niks wijsmaken, we hebben hier wel degelijk te maken met een kwaliteitsprobleem van het kunstleder. 

Er bestaan in principe twee ‘types’ kunstleder, PU en PVC.  

In de basis gaat het eigenlijk om twee verschillende productie processen.  De eerste kwaliteit PVC of polyvinylchloride, beter gekend als plastic,  is duurzamer en als gevolg sterker. Je kan het brandvertragend behandelen.  Het had vroeger een negatief imago maar ondertussen zijn al de PVC kwaliteiten die wij aanbieden eco vriendelijk, phalaten vrij m.a.w. vrij van schadelijke stoffen voor de mens. De basis is een katoen of polyester doek die voorzien wordt van een PVC coating bovenop de stof.  Het nadeel is wel dat het kunstleder stroef is en moeilijk te plooien, maar heel sterk.

Een PU of polyurethaan is veel soepeler en heeft een meer leder gevoel.  Hier gaat het om een fijn laagje PU die op een katoen of polyester doek wordt gekleefd. De laag is niet meer dan een fijn velletje die bij de minste kras   al sporen van slijtage kan geven. Je kan de stof moeilijk brandvertragend behandelen waardoor het bij duurzaam gebruik niet aan te raden is.   Praktisch alle PU kwaliteiten komen uit China en India.  De prijzen van PU kwaliteiten zijn daarom ook goedkoper van PVC.

Wij werken meestal met PVC kunstleder maar hebben ook PU kwaliteit. In stofslijtage zit die zeer goed en ook kwalitatief is het een topper. Een van de PU’s is trouwen een gepatenteerd kunstleder die in Japan wordt geproduceerd. De andere wordt is van Turkse afkomst

Al onze PVC kwaliteiten zijn Belgisch en Frans fabricaat.

In het voorbeeld hierboven bekleedden we in een beresterk PVC kunstleder, 300.000 toeren in stofweerstand. Kwaliteit voor ziekenhuizen. Dit kunstleder is trouwens beschikbaar in een brede waaier aan kleuren.

versleten kunstleder
Kunstleder van minderwaardige kwaliteit vertoont sneller dan normaal slijtage
versleten kunstleder
De bovenste laag pelt volledig af
Eetkamerstoelen in kunstleder
Wij bekleedden in een zeer sterk PVC kunstleder
6 eetkamerstoelen PVC kunstleder
6 op een rij... Zo goed als nieuw
Achterkant eetkamerstoelen
Tot in de details afgewerkt. Daar houden we van.

Handbekleed.
Een Belgisch product. Creativiteit van bij ons!