Louis XV stoelen geherstoffeerd

Speciale outdoor stof die niet verkleurt door zonlicht

stoelen geherstoffeerd
Close-up galon herstoffering

Een heel sympathieke dame uit Aalst contacteerde ons met de vraag of we haar stoelen konden herstofferen… Belangrijk evenwel, liefst in een stof die niet verkleurde door het zonlicht want ze stonden onder een lichtkoepel in haar keuken.

Deze Lodewijk XV-stijl met gecanneerde rug waren nog niet zo heel oud maar konden wel een opfrisbeurt gebruiken. De zitting was volledig doorzetten en de vulling versleten. Wij plaatsten nieuwe elastiekbanden en bouwden de vulling opnieuw op. Naar gewoonte gebruikten we een laag fiber fill tussen de stof en de vulling, dit gaat stofslijtage tegen omdat er geen rechtstreekse wrijving is tussen de stof en het schuimrubber.  

In onze ruime collecties bekledingsmaterialen heeft u de mogelijkheid tussen stof, kunstleder en echt leder… in elk type materiaal heeft u een enorme keuze in kleur, textuur, uitstraling, gebruik, etc. 

Bij stof zit het onderscheid vooral in de diversiteit van de gebruikte vezels. Gaat het om een natuurlijke, dan wel synthetische vezel of een combinatie van beide? Maar ook de weeftechniek bepaalt mee de eigenschap van de stof.  Wij beoordelen een stof altijd op een aantal punten, de slijtvastheid (de sterkte van de stof), de graad van pillen (hoe gevoelig is de stof voor pilling) en de lichtechtheid (hoe snel verkleurt de stof onder blootstelling van zonlicht). 

Voor onze sympathieke klant uit Aalst werd het uiteraard een speciale stof met een maximale lichtechtheid, waardoor geen verkleuring optreedt. Het is een Duitse stof die bovendien ook vuil- en waterwerend is. De klant combineerde heel uniek twee verschillende motiefjes, wij werkten sierlijk af met galon. 

Doorgezakte stoelzitting Louis XV met gesaneerde rug
Doorzeten stoelzitting, verschenen stof...
Versleten elastiek banden stoel
Doorzeten elastiek banden

Wij plaatsten elastische singelbanden in combinatie met schuimrubber voor een verende zitting.  Indien u liever harder zit gebruiken wij jute singelbanden. 

Stoffeerder plaatst nieuwe elastiek banken stoel
Nieuwe elastiek banden worden geplaatst.
Stoelen worden geherstoffeerd
Twee verschillende motiefjes. Merk ook de daconwatte op, deze fiberfill wordt geplaatst onder de stof om vroegtijdige slijtage tegen te gaan.

"We werken sierlijk af met galon. Voorzichtig gaan we te werk voor een perfect resultaat. "

galonlint wordt geplaatst
Galonlint wordt geplaatst
Close-up galon
Geherstoffeerde Louis XV stoel met gecanneerde rug

Handbekleed.
Een Belgisch product. Creativiteit van bij ons!