Kussens op maat

Rotanzeteltje herleefd

Kussens op maat geometrische stof

Wij maakten mooie kussenhoezen voor een oude rotansalon. De stof is vuilwerend en speciaal behandeld tegen zonlicht, zo blijven de kleuren mooi behouden. In outdoor hebben we heel wat keuze. De stof voelt wat stijver aan, vanwege de speciale coating maar ze is zo ook beschermend. Wij maken alle hoezen met rits, zo kunnen die gemakkelijk de wasmachine in.  Het is ook mogelijk om knopen te voorzien, die worden ambachtelijk gemaakt in dezelfde kleur als de stof. Nadeel is wel dat de hoes er dan wel niet meer afkan… Wassen is dan wat moeilijker… Het hele kussens moet dan de machine is. Wij kunnen ook nieuwe vulling voorzien, dit wordt volledig op maat gemaakt. 

Voor kussens zijn er enkele mogelijkheden. Zo heb je bijvoorbeeld de losse vlokkenvulling, dit zijn snijresten van verschillende type vullingen (koudschuim en polyether) die verwerkt worden tot fijne vlokken. In tegenstelling tot wat vaak voorkomt in de markt (en waar je als consument dus niks van merkt) is dit geen “gerecycleerde” vulling! (lees: oude vulling die vermalen wordt).  Het zijn doorgaans vrij stevige kussens die ook een zekere elasticiteit hebben. Wij plaatsen rond de losse vlokken ook altijd dacronwatte voor een mooie volle afwerking.

In dit voorbeeld werd de vulling niet vervangen op vraag van de klant. Wij raden wel aan een vulling ouder dan 10 jaar te vernieuwen maar je bent nergens toe verplicht natuurlijk. Gezien de hoezen altijd met rits voorzien zijn, kan je de vulling ook op een later tijdstip vervangen!

Maatwerk volgens eigen wens: kussenhoes met rits al dan niet voorzien van knopen.

Heel belangrijk is ook dat we de zijkanten van de stof telkens behandelen met een overlockmachine, dit gaat uitrafelen tegen. Héél wat voorbereidingswerk voordat de kussens dus effectief gestikt worden… 

 
overlockmachine gaat uitrafelen van de stof tegen
Met een overlock gaan we uitrafelen tegen
rits stikken
De rits wordt gestikt
Rits gestikt
Alle hoezen worden voorzien van een rits, alle kanten van de stof zijn behandeld met een overlockmachine
lintmeter rits geometrische stof
Alles wordt netjes afgemeten
kussens op maat
Mooie hoezen in een geometrische print.
outdoor kussens geometrische print
outdoor kussens geometrische print
outdoor kussens geometrische print
label "in het werkhuis"
Wij voorzien onze kussens nu voortaan ook van ons eigen label!

Handbekleed.
Een Belgisch product. Creativiteit van bij ons!