Meubelstoffering

Stofferen is een ambacht

Stofferen

Wij bekleden uw zetelsstoelen en zitbanken en geven het een tweede leven. We werken met de beste materialen en herstellen naar origineel. We hebben een ruime collectie aan bekledingsmateriaal: stoffen, kunstleder en echt leder. Veel van onze stoffen zijn speciaal behandeld en dus vlekwerend en kindvriendelijk. We werken op ambachtelijke wijze (vering, crin, jute) of op de moderne manier, met schuimrubber als vulling. 

Louis XIV stoel
Klassiek renaissance stoeltje geherstoffeerd
Stofferen zeteltje
Stoel ontmanteld tot op het houtwerk

Stofferen is een ambacht

Design meubelen

Ook design meubels vinden hun weg naar ons atelier. De Pallone’s van Leolux, de Peel chair van Varier, enkele cushion pads voor de Bertoia Diamond chair, de relax van Orsvaldo Borsani, en ja hoor ook enkele stoelen van de Belgische meubelfabrikant Van Den Berghe-Pauvers namen we hier onder handen. Het is altijd een hele uitdaging… maar we doen de job met veel passie en een grote toewijding.

Tecno P40 lounge geherstoffeerd
Tecno P40 van Orsvaldo Borsani geherstoffeerd in Italiaanse stof
Orsvaldo Borsani Tecno P40 lounge
Tecno P40 van Orsvaldo Borsani in originele uitvoering.

STOFFEREN IS EEN AMBACHT

Wij werken met hoogwaardige materialen. Alles wordt lokaal aan de man gebracht. 100% maatwerk. Eigen atelier, hier in Aalst.

Stofferen is een ambacht

Stofferen leder

Stofferen in leder vraagt een speciale expertise. Gelukkig kunnen we u ook hier met woord en daad bijstaan. We hebben een zeer mooie selectie in leder huiden, we werken hiervoor samen met enkel de beste fabrikanten.

Herstofferen

Stofferen is een ambacht

Herstellen

Naast herstofferen kunt u bij ons ook terecht voor het herstellen van uw zitmeubel. Bijvoorbeeld, repareren van een gesprongen vering, herstellen doorgezakte onderzitting, herstikken gescheurde naad,…

Autostoel herstellen
Herstellen gescheurde zitting

Herstellen afgedankt meubilair

We leven in een consumptiemaatschappij waar heel snel nieuw wordt aangekocht in plaats van het oude te herstellen. Het geeft me zoveel voldoening een stoel of zetel een nieuw leven in te blazen door het te herstofferen. Elk zitmeubel wordt met de grootste zorg afgewerkt. Het wordt omgetoverd tot iets uniek, met oog voor detail.

Stofferen is een ambacht

Biezen
Canneren

Wij kunnen ook uw rieten en gecanneerde stoelen laten herstellen, dit gebeurt op ambachtelijke wijze met hoogwaardige materialen en de beste zorg. Indien gewenst kan de stoel ook opnieuw verlijmd worden. 

Biezen
Canneren breuer chair cesca

Stofferen is een ambacht

Zandstralen

Heel vaak laten we ook het hout van het zitmeubilair behandelen voordat het geherstoffeerd wordt. Elkeen zijn expertise, het is dus een dienst die we uitbesteden.  Dankzij het zandstralen krijgt uw antiek meubel opnieuw een eigentijdse uitstraling, het hout krijgt zijn oorspronkelijke kleur terug.  Nadien wordt het hout  gebeitst, gelakt of behandeld met olie. U wordt op elk moment betrokken in het project, zo houden wij contact wanneer uw meubel onder handen genomen wordt. U kan ook zelf gaan kijken in het atelier van Sven na de eerste behandeling. U bekijkt het resultaat en beslist of u graag nog dieper gaat in kleur of niet, welke afwerking u graag wenst, etc. 

Voor een prijsofferte volstaat het om enkele foto’s door te sturen via mail of sociale media. 

Zandstralen stoelen velours zwarte galon
Zandstralen stoelen voor en na

Stofferen is een ambacht

Wand- en bedpanelen

Deze tegels worden tegen de wand geplaatst en geven een extra accent aan uw interieur. We gebruiken hiervoor een speciaal gepatenteerd kliksysteem voor een snelle bevestiging. Het is de nieuwste trend in muurbekleding. U bepaalt zelf de kleur en de stof, alsook de grote van de tegels.  Dit wordt 100% op maat gemaakt, volgens eigen wens en smaak en is bovendien geluidsdempend.

Stofferen is een ambacht

Maatwerk

We werken met onze handen, dat had u allicht al gemerkt… Dit betekent dat alles mogelijk is. Onze creativiteit kent geen grenzen. Wij leveren 100% maatwerk. Heeft u iets specifiek in gedachten en vond u niet meteen een vermelding terug? contacteer ons, wij kunnen u vast wel helpen.

Een hond vond het heerlijk een stukje Armani op te eten. Zijn baasje was minder gelukkig. Hier herstelden wij het gaatje in deze luxe handtas.
Turnplint herstellen
Wij herstellen ook turnmateriaal (turnplint, springbok, valmat), doen dit ter plaatse of in het atelier.
In het werkhuis

Binnenstraat 129
9300 Aalst
Oost-Vlaanderen, België
0483 007 908
info@inhetwerkhuis.be
Bekijk onze verkoopsvoorwaarden
Bekijk ons privacy ons cookies beleid

Ma en Di: 13u – 18u
Woe en Do: 9u – 12u en 13u – 18u
Vrijdag: 9u – 12u en 14u – 18u
Zaterdag: Na afspraak

Vind ons Facebook, Instagram, Whatsapp