Eetkamerstoelen klaar voor een tweede zit

Eetkamerstoelen in wit kunstlederen bekleding

Deze mooie eetkamerstoelen hadden nood aan een opfrisbeurt. De originele bekleding was PU-kunstleder. De kwaliteit was best ok, na 7 jaar gebruik allicht slijtage? Wij hebben kunstleder gezien in slechtere toestand, en dit na slechts twee jaar gebruik.

Hoedje af voor het sympathieke koppel dat besloot een herstoffering door te voeren… Hoe vaak worden dit type stoelen immers ‘afgevoerd’ en ‘vervangen’? En waarom? Het houten frame is degelijk en de vulling nog intact, bovendien bekleed je in een kleur en materiaal naar keuze en stimuleer je de lokale ambacht… 

Wij herbeleedden in een zeer sterk PVC-kunstleder, kwaliteit die ook in ziekenhuizen gebruikt wordt. In slijtweerstand zitten we hier al snel op 300.000 toeren, dat is dus de categorie “zeer intens gebruik”. Het is ook een zeer soepel kunstleder en een mooie imitatie van echt leder. De klant koos “tipex” wit, maar uiteraard zijn vele andere kleuren beschikbaar. 

Het grote voordeel van kunstleder is het onderhoudsgemak. Vlekken kan je gemakkelijk verwijderen met een zeepsopje. Belangrijk is evenwel het vermijden van agressieve producten en detergenten. Hardnekkige vlekken kan je trouwens proberen verwijderen met wat smeerolie of alcohol. Altijd eerst testen op een niet zichtbare plaats!  

 

Voor en na herbekleding eetkamerstoel
De originele bekleding was een PU-kunstleder en vertoonde slijtage na zeven jaar intens gebruik. Een opfrisbeurt was nodig.
Eetkamerstoelen herbekleed kunstleder wit
Herbekleding in een PVC-kunsleder, zeer mooie imitatie van echt leder
Achterkant eetkamerstoelen herbekleed
Dit kunstleder is beschikbaar in een brede waaier aan kleuren.
Beschikbare kleuren kunstleder
Beschikbare kleuren kunstleder
Sierstiksel in kunstleder
Wij werken af met sierstiksel
Close-up sierstiksel eetkamerstoel
Details zijn belangrijk

Leuk aan het maatwerk is dat je tevens placemats kan laten maken hetzelfde materiaal en kleur als de stoelen voor een perfecte tafelzetting! Je kiest ook helemaal zelf de grootte. Graag rechthoekig of liever afgerond? Ook een tafelloper is een mogelijkheid… U kiest, wij snijden 🙂

Placemats worden op maat gesneden
Wij snijden de placemats volgens gewenste afmeting & vorm
Detailopname stikken op kunstleder
Detailopname placemat in kunstleder
Placemat in kunstleder
Een perfecte tafelzetting... Stoelen en placemats assorti!

Handbekleed.
Een Belgisch product. Creativiteit van bij ons!