Herstofferen
design meubilair

In onderstaande post nemen we jou mee in de herstoffering van de Prime Time bank van Walter Knoll. Een tijdloos design krijgt een tweede leven…

Prime time hoekbank geherstoffeerd groen vintage velours

Al jaren zijn we zelf op zoek naar een geschikte hoeksalon. Als meubelstoffeerderij kunnen we maar best het goede voorbeeld geven dus we gingen op zoek naar een tweedehandszetel. Na heel wat snuisteren vonden we dan eindelijk de droom hoekbank, een designklassieker van Walter Knoll. De “Prime Time bank” kost nieuw als snel 8.000EUR, wij konden hem in gebruikte staat voor minder dan 1000EUR op de kop tikken. Hij was uitgevoerd in een effen beige bekleding, een beetje té monotoon naar ons gedacht. We gingen op zoek naar een mooie kleurrijke bekleding. We combineerden een vintage velours van stoffenhuis Höpke met een bijzonder mooie bloemenprint van Designers Guild.  Het frame werd bekleed in een microvezel, want zo handig in onderhoud. De stoffen zijn niet alleen een streling voor het oog maar ook zeer sterk. 

Prime time bank Walter knoll
Stoffencombinatie gebloemd, vintage velours en microvezel
Herstoffering hoekbank Walter knol vintage velours en bloemenprint

De hoekbank is ontworpen door het design studio EOOS voor het Duitse Walter Knoll. De Oostenrijkse designers zijn Martin Bergmann, Gernot Bohmann en Harald Gründl. Al meer dan twintig jaar is het een succesvolle samenwerking met meer dan honderd ontwerpen. Hun designs tonen  een simpele vormgeving in combinatie met heel wat praktische details zoals bij deze Prime Time; dankzij de draaifunctie van de hoek tover je in een handomdraai van het hoekelement een ligbed, of wat extra ruimte om de benen te strekken. 

Bij het demonteren merken we ook de kwaliteit waar Knoll voor staat, een zwaar aluminium frame (kunnen het met moeite met twee heffen) en degelijk houtwerk.

Walter Knoll label
Ingenieurs systeem maakt van L-vormige hoekbank een chaise longue
L-vorm draait naar een ligbed
Prime time bank van Walter knoll draait naar chaise longue
Even strekken die benen!

Het herstofferen van een zitbank vraagt heel wat werk. Wij verwijderen alle oude materialen, we stikken de nieuwe hoes naar het origineel patroon. Vooraf aan het stikwerk maken we een snijplan… We berekenen hoeveel stof we nodig hebben, we proberen te puzzelen om zo weinig mogelijk met verlies te snijden… daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de kniprichting… Nadien plaatsen we de stof en beginnen we met het vasthechten, dat doen we met een pneumatische nietmachine. Belangrijk hier is dat alle kanten met dezelfde kracht worden aangespannen, zoniet krijg je bubbels in de stof. Dat zijn allicht details die enkel wij als stoffeerder opmerken, maar toch… we doen het naar perfectie. 

stof wordt gestikt
Het frame wordt gestikt naar het patroon
stof wordt strak aangespannen en vastgehecht aan het frame
Alles wordt terug gemonteerd, dit is de plaat waarom de draaischijf komt die de hoek omvormt naar een ligbed.

Het grote voordeel van stofferen is niet alleen het duurzame aspect, je recycleert immers,  maar ook het feit dat je iets helemaal uniek creëert, 100% aangepast aan jouw wensen en verlangens… Zodat het perfect past in het interieur.  

Gouden raad van ons stoffeerderij? Ga op zoek naar een mooi design meubel op tweedehands en laat het stofferen… De opbouw en structuur van dit meubel is doorgaans van hoogstaande kwaliteit en zo kan je zelf genieten van een betaalbaar stuk design. We laten u nog even nagenieten met enkele foto’s…  

geherstoffeerde prime time hoekbank in vintage groen velours en bloemenprint
Kussens in groen vintage velours en bloemenprint
Bloemenprint designers guild
detail kussen bestaande uit twee stoffen
Prime time hoekbank geherstoffeerd groen vintage velours
Kussens in samengestelde stoffen
kussen gemaakt uit samenstelling van twee stoffen

Handbekleed. 
Een Belgisch product. Creativiteit van bij ons!