Moll Scooter kindermeegroei bureaustoel

Na 24jaar dienst klaar voor een tweede generatie.

moll scooter kindermeegroei bureaustoel
Moll Scooter bureaustoel

Moll is een Duits designmerk en pioneer in het ontwerpen van ergonomische “meegroei” draaistoelen en bureau’s voor kinderen en tieners. Dit exemplaar hierboven, de “Molly Scooter” werd ooit aangekocht voor de dochter… Nu 24 jaar later zou hij overgaan op de kleindochter en dat verdiende wel een opfrisbeurt. Frustratie was er wel bij de eigenaar. Ze was immers langgewenst bij een verdeler van Moll en die stelde haar teleur dat een herstoffering niet mogelijk was. Groot was de ontgoocheling, dit is toch een meegroeistoel? Een ergonomisch design koop je ook maar één keer in je leven, toch? Gelukkig bestaan er nog stoffeerders die er een andere visie op nahouden… De stoel kwam op onze werktafel terecht en wij trachtten voorzichtig de onderdelen los te klikken zonder iets te beschadigen van het binnenwerk. 

Moll scooter bureaustoel
De onderdelen worden voorzichtig losgeklikt.
Moll scooter geherstoffeerd
Geherstoffeerde Moll Scooter bureaustoel

De Scooter werd bekleed in een grof geweven Spaanse stof die speciaal behandeld is tegen vuil. De stof meet 50.000 toeren in slijtweerstand, die kan dus wel tegen een stootje.

Wij beoordelen stoffen altijd op een aantal punten, slijtweerstand is er eentje van maar ook de gevoeligheid voor “pilling” en “zonlicht”.

Slijtweerstand wordt gemeten door de Martindale test waarbij men wrijft op de draad tot die breekt. De score die stoffen krijgen wordt opgedeeld in vijf categorieën; zo heb je decoratief woongebruik (tot 6000 toeren), licht woongebruik (6.000 – 15.000 toeren), normaal woongebruik (15.000 –  40.000 toeren), intensief (40.000 – 70.000 toeren) en zeer intensief (meer dan 75.000 toeren).  Afhankelijk van het gebruik is het dus zeker aan te raden rekening te houden met de slijtweerstand van een stof. Voor een zeteltje dat in de gang puur decoratief wordt gebruikt is dat uiteraard minder belangrijk, maar bij keukenstoelen of een salon die dagelijks enkele uren intensief worden gebruikt is dit wel van belang. Wij geven u telkens ook de technische gegevens mee van de stoffen en helpen u die te begrijpen, … we vinden het immers zeer belangrijk dat u “weet wat u koopt”. 

detailopname grof geweven stof
Spaanse grof geweven stof, 50.000 toeren in slijtweerstand.
Nieuwe wieltjes voor Moll Scooter bureaustoel
Wij plaatsten ook nieuwe wieltjes!

"Wij beoordelen al onze stoffen op hun slijtweerstand, gevoeligheid voor pilling en zonlicht "

Moll Scooter bureaustoel geherstoffeerd in rode grof geweven stof

Handbekleed.
Een Belgisch product. Creativiteit van bij ons!